از ابتدای سال ۱۴۰۴، ۲۵ میلیون نفر از جمعیت ایران در بخش درمان تحت پوشش بیمههای دولتی قرار خواهند گرفت و هزینههای درمانی آنها در مراکز درمانی دولتی کاملاً رایگان خواهد بود. این طرح شامل افراد تحت پوشش سازمانهای حمایتی همچون بهزیستی، کمیته امداد امام خمینی (ره)، جانبازان معسر و زنان سرپرست خانوار میشود.
در این مقاله می خوانید
Toggleگسترش پوشش بیمه ای و رایگان شدن درمانها
سعید معنوی، دبیر شورای عالی بیمه سلامت، در حاشیه جلسه اخیر این شورا در جمع خبرنگاران اعلام کرد که از ابتدای سال آینده، علاوه بر افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی، هزینههای درمانی و دارویی دهکهای یک تا سه جامعه نیز به طور کامل رایگان خواهد شد.
به گفته معنوی، این اقدام در راستای سیاستهای دولت برای کاهش هزینههای درمانی و حمایت از اقشار آسیبپذیر جامعه انجام میشود.
برای اجرایی شدن این طرح، اعتبار لازم در سازمان برنامه و بودجه پیشبینی شده است. مبلغ مورد نیاز برای پوشش هزینههای درمانی ۲۵ میلیون نفر از جمعیت کشور حدود ۱۱ هزار میلیارد تومان است. این تعداد شامل ۵ میلیون نفر تحت پوشش کمیته امداد، ۳ میلیون نفر تحت پوشش سازمان بهزیستی و حدود ۸.۵ میلیون نفر از دهکهای یک تا سه میشود.
علاوه بر رایگان شدن هزینههای درمان، شورای عالی بیمه در مصوبهای دیگر هزینههای غربالگری برخی بیماریهای خاص، از جمله بیماریهای ژنتیکی، را به صورت رایگان تحت پوشش بیمه قرار داده است.
همچنین داروی «آلفا» برای بیماران مبتلا به CF نیز به لیست داروهای تحت پوشش بیمه افزوده شده است.
یکی از دیگر اقدامات مهم، پوشش کامل هزینههای پیوند مغز استخوان است که تا کنون بخشی از هزینههای آن توسط بیماران پرداخت میشد. بر اساس مصوبه جدید، این هزینهها به طور کامل از سوی بیمههای پایه پوشش داده خواهد شد. علاوه بر این، هزینههای پیوند کبد نیز به طور کامل تحت پوشش بیمههای پایه قرار خواهد گرفت. در حال حاضر بیماران پیوند کبد ۱۰ درصد از هزینهها را خود پرداخت میکنند، اما این میزان از ابتدای سال آینده به صفر خواهد رسید.
پوشش بیمهای برای بیماران دیالیزی و کاتتری
در راستای حمایت از بیماران دیالیزی و کاتتری نیز تصمیماتی اتخاذ شده است. بیماران کاتتری به صورت رایگان کاتتر دریافت خواهند کرد و هیچ هزینهای برای این اقشار از مردم لحاظ نخواهد شد.
تمامی مصوبات شورای عالی بیمه که در جلسه اخیر تصویب شدهاند، پس از تایید هیئت وزیران و از ابتدای سال ۱۴۰۴ اجرایی خواهند شد. این طرحها هدفشان بهبود وضعیت درمانی افراد کمدرآمد و نیازمند در کشور است و بهطور مستقیم به حمایت از اقشار مختلف جامعه کمک خواهد کرد.
اجرای این طرحها نه تنها موجب کاهش فشار مالی به خانوادهها خواهد شد بلکه به سلامت عمومی جامعه نیز کمک خواهد کرد و گامی بزرگ در راستای عدالت اجتماعی محسوب میشود.